От Мила с любов

Коси, докоснати от въздуха

Дами и господа, обичате ли хубави прически? Ще ви споделя за последното ми откритие, което се оказа, че не е нещо съвсем ново, но резултатът е напълно холивудски блясък. Вечна класика! Това е техниката на боядисване „докосване от въздуха“ или казано по оригинално му „air touch”.

Сещате се за косите, които са с толкова нежни и преливащи в нюанси тип балеаж, че просто ти взимат очите от красота? Е това, ще се получават при прилагане на точно тази техника. При нея косата се разделя на отделни малки части. Всеки кичур от тях предварително се изкушава с леко топъл, после със студен въздух, без косата да е мокра. След това се и боядисва. Идеята е, че по този начин косата се подрежда и стърчащите малки косици се прибират. С прилагане на техниката косата има обем и е гладка, което прави нанасянето на боята много по-плавно, а резултатът е много по-естествен.

В края на текста ще ви оставя линк за точния начин на правене. Но моят съвет е да намерите добър фризьор, който да приложи „докосване от въздуха“. Честно казано досега не съм срещала специално обозначение на услугата във фризьорските салони. Но може да питате вашия коафьор дали случайно не използва тази техника. Предполагам, че вече много специалисти са минали курс и успешно се справят с даването на невероятен нов живот на боядисаната коса.

Това ще е следващата промяна и при мен – нямам търпение да намеря точния човек, който ще ми придаде докосването от въздуха. Дано да се получи добре – ще ви споделя!

А ето и видеото, за което ви споменах по-горе: https://www.youtube.com/watch?v=yWhEFZKpr8Y&ab_channel=KenraProfessional

Отебелязва и със звездичка нещо много важно – моля ви, не експериментирайте в домашни условия, за да не съсипете косата си. Оставете се в ръцете на професионалистите и тогава може да се радвате на красива и здрава коса.