От Мила с любов

Парфюмени истории

Парфюмът – френското изобретение, без което не можем и което прави дните ни ароматно красиви. Всеки от нас има своето ухание в парфюмено шише. Аз също мога да се похваля с моето откритие, което тотално се допълва със същността ми, кожата ми, излъчването ми – Versace Bright Cristal.

Една от тайните на това да откриете собствения си аромат, е в количеството, което пръскате. Дозата трябва да е премерена. А как да познаете колко е тя?

Първо това е въпрос на вкус и на сензитивност. Всеки чрез рецепторите си усеща парфюма по различен начин и ако е прекалено много, то тогава може да се достигне до главоболие. По този начин нито ще позволите на аромата да изпълни функцията си, нито вие ще се чувствате добре с него.

Ако пък прекалено дълго използвате конкретен парфюмен аромат, то може да получите така наречената „парфюмена умора“. Това означава, че няма да успеете да усещате мириса на това, което пръскате по себе си. Може би ще бъде прясно в рецепторите ви за няколко секунди, а след това ще изчезне съвсем. Тук на помощ идват приятелите, които казват дали усещат количеството прекалено много.

Най-добрият начин сами да разберете дали сте с достатъчно парфюм е като броите от пет до десет впръсквания. Те могат да се направят отдолу нагоре или отгоре надолу – резултатът винаги ще е един, но аз съветвам да приложите втория вариант. Експериментирайте, пръскайте и ми кажете вие колко парфюм слагате.