От Мила с любов

Еуфория – има защо

Всеки любител на социалните мрежи, и особено на Instagram, навярно е усетил манията по новия сериал на HBO. Ако трябва да бъда коректна, то това е вторият сезон на „Еуфория“. В моя профил половината ми приятели споделяха сторита или информация, свързана със сериите. По принцип не обичам да се впускам в гледане на сериали, които са масови, но този път реших да пробвам. И опредено разбрах за каква е цялата тази еуфория.

Сериалът разказва историята на няколко тийнейджъри. Всеки от тях различен и индивидуален, но толкова прилича на другия. „Еуфория“ проследява пътя на любовта, раздялата, приятелството, на зависимостта и най-вече на тази към наркотиците. Но не си представяйте, че това е някоя лигава история в идеален свят. Действията са толкова близки до действителността, че понякога плашат с реализъм.

В описанието на „Еуфория“ е препоръчително филмът да се гледа от лица над 18 години. Затова може би по-скоро драмата е за по-възрастни хора, които вече са обуздали емоциите си. Точно емоциите са и водещият фактор към провокирането на действията. Аз мисля обаче, че сцените са брутално откровени и могат да се гледат дори и от тийнейджъри.

Колкото и да се опитам да ви преразкажа сюжета и мислите, до които ме довежда, зная, че няма да успея. Просто ви препоръчвам да го гледате. Хубавото е, че сериите са само 7 в сезон и това позволява бързо да се запознаете с тях. Но не гарантирам, че ще ги осмислите с такава лекота. Просто поемете риска.

Според мен си струва, защото „Еуфория“ счупи всички рекорди за гледаемост онлайн на HBO. Всички платформи на стрийма са събрали около 2,5 мил. зрители, което пък е довело до срив в системата на премиерата. Заедно с това Зендая, която е в главната роля, печели награда Еми и това я прави най-младата ѝ носителка в категорията. Сериалът има още награди – за Най-добър избор за драматичен сериал. Абе, няма да ви го хваля повече, гледайте го!