От Мила с любов

Инкогнито

Знаете ли кой е луксът на 21 век и по-специално на последното десетилетие? Това е да останеш извън мрежата и да се чувстваш истински свободен. Разпознаваемостта, задълженията да отговаряш, да комуникираш, да си на линия са много тежки за иначе натоварената от динамиката психика на човек. Именно това подчертава и Ким Кардашиян чрез появата си на Мет Гала.

За тези, които все още не са разбрали, известната дама се появи с изцяло черна рокля. Но заедно с това беше покрито и лицето ѝ по такъв начин, че само да се очертават контурите ѝ. Без да питат фотографи и светски репортери веднага разбраха, че това е именно Кардашиян. А донякъде и това е бил замисълът на цялата визия, за която тя самата не излезе със становище.

Тълкуването на много критици привлече вниманието ми, защото повдига въпроса точно за запазване на идентичността без да показваш визията си. Тоест липсата на разкрасителни процедури, без грим, без излъчване, само сянката на твоето вътрешно Аз. Колкото и да не ми се иска да го призная, заради предишната репутация на Ким, то това е гениално представяне. Още повече, че е точно в темата на бала за американската мода през годините.

Все пак Щатите са страната на неограничените възможности, които ти предлагат да си всеки, който пожелаеш. Но така не губиш ли себе си? Защо да искаш да си известен и богат? Знаеш ли какво носи това след себе си? Свободата на действията необезпокоявани от никого или славата и показността пред всички? Е, Ким доказа, че дори да се покрие, тя е разпознаваема и не може да избяга от образа си.

Някои я нарекоха “сянката на Мет Гала”, но за мен тази визия е абсолютно актуална за днешните времена и отразява стремежите и живота на толкова хора по света. Днес ви карам да се замислите какво ще изберете – дори и покрити да ви познават или и открити да не ви знаят?