Новинки от Мила

Малките неща, които причиняват неудобство?

Всеки е имал неприятното чувство да му излезе пъпка, която да иска да прикрие и да премахне без да остане белег. Ето няколко съвета, как може да постигне това.
За да избегнете появата на белези след изстискване на пъпки, следвайте някои основни стъпки. Първо, започнете с подготовка, като почистите ръцете си добре със сапун и вода, за да предотвратите заразяване. След това можете да приложите топъл компрес върху пъпката, за да отворите порите и улесните процеса на изстискване.
Когато сте готови да изстискате пъпката, уверете се, че използвате стерилни инструменти. Алкохолът може да се използва за дезинфекция на инструментите преди употреба. Бъдете нежни и не прилагайте прекалено голяма сила при изстискването, за да избегнете повреда на кожата и появата на белези.
Ако пъпката не се изстиска лесно, не продължавайте да упражнявате сила. Това може да причини повреда на кожата и влошаване на ситуацията. След изстискването, почистете областта добре със сапун и вода и нанесете антисептично средство, за да предотвратите инфекция.
Важно е да се има предвид, че дори при спазване на тези предпазни мерки, изстискването на пъпки може да доведе до поява на белези или инфекции. Ако имате чувствителна кожа или склонност към образуване на белези, може да бъде по-добре да потърсите професионална помощ от дерматолог.