От Мила с любов

Нови стъкла на старите слънчеви очила

Преди започването на пролетния и най-вече летият сезон, които са пълни със слънчеви дни, направих проверка на слънчевите очила. За мое съжаление обаче се оказа, че на единия чифт стъклата са надраскани, а на другия – като че ли защитата не бе така силна. Затова се принудих да търся и да отделя сериозна финансова инвестиция за нови. Вместо това аз открих изключително интересна възможност, която споделям и на вас.

В края на зимните месеци за никого не е тайна, че големите оптики започват големи намаления. Точно затова аз се радвах, че се налага смяна на моите очила в този момент. Мислих си, че след като имам вече не малък капитал и време, в което да обиколя магазините, бързо ще се зарадвам с нова придобивка и ще посрещна слънчевите лъчи. Оказа се, че много грешах.

От предлаганите модели в момента имаше много малко, които пасваха на формата на лицето ми. А тези, които ми харесваха и отиваха, не бяха с добра защита. Така попаднах в патова ситуация, в която имах пари, но не можех да си намеря точните слънчеви очила. Така реших да започна да обикалям всяка малка и голяма оптика с надеждата, че все някъде ще има нещо различно.

Случайно попаднах на една изключително мила жена, която с усмивка ми предложи да премеря над 15 модела. Накрая аз просто се изморих и ѝ разказах историята си за старите очила и за търсенето на нови. Тя ме погледна и ме попита защо не съм се възползвала от възможността за смяна само на стъкла с необходимите защити. Спрямо различните стъкла на оригинален производител или на друга марка, цената идва от 80 до 200 лева.

Предложението ми се стори невероятно. Донесох и двата си стари чифта. Избрахме заедно необходимото затъмняване и защита. Е, не са на марката, но за 170 лева ще имам цели два модела любими слънчеви очила. По принцип тази информация не я казват в много оптики, затова ви я споделям тук. Дано да ви е било полезно.