От Мила с любов

В отделни легла за добра връзка

Предполагам много оt четящите блога ми са обвързани или дори вече омъжени/ женени. Искам да се обърна към вас и да ви попитам как спите с половината си? Смисълът е в едно легло или разделени? И още нещо – в какви случаи? Убедена съм, че в много голям процент отговорите ще са, че само когато сте скарани, спите разделно.

Сега ще преобърна представата ви, като ви кажа, че в Япония масово двойките спят в отделни легла. И това при тях е признак на уважение, който още повече сплотява. Как е възможно това?

В Япония населението е голямо, а мястото за живеене – ограничено. Затова жилищата са много малки. Заедно с това работата там е на други обороти и е твърде възможно партньорите да имат различен график. Водени от тези два факта, те предпочитат да спят отделно, за да не нарушават малкото време за сън на половинката си.

Друга от причините е, че в народопсихологията на японците е заложено, че при младите семейства майките спят с децата си. По този начин се смята, че те изграждат връзка и затова бащата може да избере дали да спи с тях, или да е в друго легло.

Ако изброените причини не са ви достатъчни, ще допълня и че за японците сънят е от изключителна важност за психичното, физическото и духовното им здраве. За тях той е ценност и са достатъчно толерантни един към друг, за да могат да си я подарят.

А вие дали бихте си лягали поотделно с половинката ви – как бихте обяснили подобна практика?