Новинки от Мила

Човек за пример

Добрите хора трябва да се дават за пример. Хубавите постъпки трябва да изпъкват над лошите и тази задача не винаги е нужно пада на плещите на новинарите и журналистите. Ние, обикновените хора, също можем да го правим. Ние също можем спомагаме добрите практики да се поощряват. Току виж някой непознат се вдъхновил и разпространи идеята!

Именно с тази цел днес искам да ви разкажа за мой приятел, който смятам, че си е развил един много полезен и ценен навик. Такъв, от който печели не само той, но и хората около него.

exampleЗа какво става въпрос ли? Сега ще ви разкажа.

Приятелят ми е мъж на средна възраст и живее в един от големите ни родни градове. Женен е вече повече от 20 години и има две пораснали деца, които от доста време вече се оправят сами в живота. Следователно моят познат разполага с повече време от преди, което да отделя за себе си и да се замисля върху ежедневните си действия. Не знам как и кога му хрумнало всичко, но аз го разбрах след като му отидох на гости. Оказа се, че човекът си е оформил малка градинка в тревното пространство зад блока си. Посадил е две дръвчета, година след тях цветя, а малко по малко е събирал камъни и дори е оформил явна пътечка, където да се стъпва без да се каля човек. Периодично си полива градинката с маркуч през терасата и дори я наторява. Знаете ли как я наторява обаче? С органични домашни отпадъци. Събира си в една кофа на същата тази тераса обелки от плодове и зеленчуци и ги смесва с остатъците от кафето в кафемашината. Слага само неща, които знае, че ще се разложат и ще подхранят почвата, като дори накълцва едрите обелки на плодовете и зеленчуците на ситно, за да се разградят по-бързо. Така спомага за намаляване на семейните отпадъци, за подобряване вида на градската среда и е вид природосъобразен начин на живот.

Звучи ли ви като много работа? Може би, да, но какво от това като е приятна. Така моят приятел се поддържа във форма и си прави редовния агрофитнес, както сам се изразява.

Leave a Reply