Новинки от Мила

Какъв човек ще стане бебето ти?

Днес искам да поговоря за важността да знаеш точно в колко часът твоето бебе е излязло на бял свят.

Невъзможно е да се каже с точност що за човек ще стане бебето ти, когато порасне… но може и да има начин да придобиеш бегла представа. Говоря, разбира се, за наталната карта.

Всеки си знае зодията – или поне слънчевата зодия. Тя се определя от датата, на която сме родени и според много се характеризира с редица черти, които притежават всички представители на дадена зодия.

Хората обаче са сложни създания и всеки от нас е уникален както в преживяванията си, така и в характера си. Много, които не успяват да открият себе си в описанието на зодиакалния си знак, не знаят, че всъщност има значение разположението на всички планети в небето в часът на раждането ни и тяхното взаимодействие. Карта на нощното небе в момента, в който човек е излязъл на бял свят, се нарича натална карта и представя много по-точна и по-подробна картина от слънчевия ни зодиакален знак.

Древните са разграфили небето на 12 сегмента – всеки кръстен на най-голямото съзвездие в него. Когато планетите се движат по орбитата си около Слънцето, те попадат в тези сегменти. Нашата натална карта е като снимка на нощното небе в момента, в който сме се родили. Съществуват още милион подробности, които са също толкова важни, но са подходящи за по-напреднали астролози – домове, аспекти, ъгли и непознати за повечето от нас небесни тела като Лилит и Хирон. Няма да навлизам в толкова подробности, но мога да ви направя един кратък пролог в тежката книга, наречена Астрология.

А какво общо има това с часът на раждане?

Планетите преминават в нов зодиакален знак през различни интервали – някои през години, други през седмици, а някои през броени дни. Асцедентът се сменя на всеки два часа. За да се начертае правилна натална карта е важно да се знае къде и в колко часът сме родени (с точност до минутата). Като нова, очакваща или предстояща майка, сега е моментът да обърнете внимание на часът на раждане на вашето бебе – дори и на вас да не ви е особено интересно, никога не знаете дали детето ви някой ден няма да иска да знае. А междувременно, това е прекрасен начин да прочетете малко за въздействието на планетите върху рожбата ви.

Естествено, не намеквам, че е достатъчно да прочетеш няколко статии и да създадеш някаква статична представа за характера на бебето си още преди да е проговорило – всеки от нас е уникална комбинация от черти и има милиони нюанси на една и съща емоция, а средата, в която растем и се развиваме е много важна за личността ни. Ще трябва да опознаеш детето си докато расте, както и да му помогнеш да осъществи потенциала си. Но наталната карта е едно забавно допълнение към общите ви преживявания, дори и да четеш за нея само от любопитство.