От Мила с любов

Нова годино – добре си дошла

Най-накрая дойде дългоочакваният момент и 2021-ва година настъпи! Надявам се, че с нея идва новото и забравяме за стреса и смута от предходната. И въпреки че все пак останаха някои ограничения относно новогодишните празненства, то това не ми попречи да превърна преживяването в незабравимо.

Идеята за посрещане на нова година в домашни условия никога не е представлявало сериозен интерес за мен. Затова реших, че и тази няма да е изключение. За целта ми бяха необходими няколко приятели, автомобил и желание за щури емоции.

Именно това ни отведе в Пловдив. От новините разбрахме, че там ще има невероятна заря от трите най-високи тепета в града. Това ни провокира да се организираме и за няколко часа се отправихме към най-големия град в Южна България. Без багаж, храна или хотели. Само с бенгалски огън и шампанско.

За наше щастие температурите отвън бяха изключително приятни и не се усещаше толкова, че е зима. Все пак и Пловдив е по-топъл град и това определено го усетихме. Всичко беше добре, докато не се качихме на едното тепе. Решихме, че от Сахат ще успеем да видим останалите две – Бунарджика и Младежкия хълм. Докато си избирахме подходящи позиции за заснемане и далеч от фойерверките, започнаха да прииждат хора, а вятърът да се усилва. Тогава бързо започнахме да се вледеняваме.

Дискомфортът продължи докато започна зарята. Беше много красиво. Хората гърмяха шампанско, поздравяваха се, чуваше се звънът на чаши, а гледката бе невероятна. Какво повече му трябва на човек, за да посрещне 2021-ва година?! На мен поне ми бе достатъчно.

Е, добре си ни дошла, нова годино. Дано бъдеш толкова прекрасна, колкото в първите си минути от това тепе.