Новинки от Мила

Обиколи България, за да я обикнеш

Сигурна съм, че и друг път сте чували това твърдение, но важното е не само да го чуете, но и да го проумеете.

7-rilski-lakes-jeep-trip-program4С колкото и злободневни проблеми да се сблъскваме в ежедневието си, каквито и проблеми да срещаме, нека не позволяваме те да ни заслепят за красотите около нас. Истината е, че живеем в много красива държава, чиито прелести трябва да оценяваме. Не са много страните по света, в които има море, високи планини, обширни низина и равнини едновременно… Освен това всяка една от природните ни местности е характерна сама за себе си, отличава се от другите и си струва да се види. Ето няколко примера: у нас се намира най-високият водопад и най-високият връх на Балканите. Става дума за Райското пръскало и вр. Мусала, ако не сте запознати. Достатъчно е също така да сравним природата и възвишенията на Родопите с тези на Пирин, за да придобием усещането, че се намираме в съвсем различни части на континента. Родопите са толкова по-зелени, по-уютни, ако щете, някак си приветливи и тайнствени. Пирин пък е толкова скалиста планина, растителността й е много по-бедна във високите части, а каменните сипеи са неизбежна част от пейзажа. Рила, от своя страна, е като странна смесица между двете, но също носи свои характерни белези. А Стара планина е като две коренно различни планини, ако я гледате откъм северния и южния й склон.

Искрено ви препоръчвам също да посетите някои от най-известните ни пещери: Ягодинската, Дяволското гърло, Снежанка, Магурата, Бачо Киро, Леденика и др. Всяка от тях се разглежда за не повече от час, има собствена история и ще ви разкрие интересни подземно-красиви гледки.

Радвайте се на природата ни и на даденостите, които притежава страната ни. Обикаляйте родината. Посетете Белоградчишките скали, изкачете някой врях, посрещнете изгрева на Камен бряг и т.н. Нашата родина е красива, но няма как да го разберем, докато не го видим с очите си.

Leave a Reply