Новинки от Мила

Пресни картофки с копър и чесън

С настъпването на пролетта ви атакувах с информация за диети, домашни фитнес упражнения за отслабване, балнеолечебни процедури за обострените ми шипове във врата и прочие здравословна информация. Днес обаче съм решила да му отпуснем края и ще ви предложа една истински вкусна рецепта за пържени пресни картофи, която в никакъв случай не е от най-нискокалоричните и здравословните, но пък не може цял живот да се кара на  спартански режим. 🙂 От време на време организмът си има нужда да бъде поглезен.

chips_onion_dill

 

Започвам хронологически с изпълнението на рецептата. То е ясно, че първо се отива до пазара и се купуват пресни картофи. Но. Много е важно какви точно. Трябва да са от ония, които са дребни колкото пъдпъдъче яйце. Вземате килограм, макар че, ако е за порция-две, ще ви е много. Купувате си и една връзка чесън и също така едно снопче копър и на бегом към кухнята. Слагате тефлонов тиган на котлона, може и да е по-дълбок, но задължително трябва да има капак. Разтапяте на дъното бучка масло – като големината й е в зависимост от това, колко точно сте решили да прегрешите кулинарно. 🙂 Не забравяйте да капнете и няколко капки растителна мазнина, за да не загори маслото! След което поставяте, да кажем, половината картофи, цели, много добре измити и по възможност – необелени. И добавяте пет-шест скилидки чесън, нарязани на дребно или пресовани, захлупвате с капака и едновременно задушавате и пържите, докато картофите добият оня приятен загорял цвят. Когато са готови, ги сваляте от котлона и добавяте нарязан копър, добре е да е повече, и го разбърквате с картофите. От остатъчната пара и топлина той леко омеква, но все пак си остава със свеж зелен цвят и пресен на вкус.

Гарантирам ви истинско кулинарно тържество – с приятното усещане за загорялата люспица на пресните картофчета, деликатния аромат на чесън и неповторимия вкус, който придава копърът.

Да ви е сладко!

Leave a Reply