Новинки от Мила

Следотпускарска депресия

Female_Stress_2-300x207Не е лесно да се завърнеш на работа, след като си почивал по една-две седмици, нали? Усещането, когато почивката свърши, се описва точно с две думи – следотпускарска депресия.

Познава се по това, че когато алармата ви сутрин звънне, всячески се стараете да не ставате от леглото, а да продължите да се излежавате… но знаете, че вече не е позволено и трябва да се приготвяте за работа. Гледате си календара до края на годината и изведнъж ви удря мисълта, че онези 20 дни отпуск от началото на годината рязко са намелели… и знаете защо. Първият ден, когато се появите отново на работа, ви се струва мнооооооого по-дълъг, отколкото си го спомняте.

Има лечение за тягостното настроение, в което можем да изпаднем след края на отпуската – всичко е въпрос на нагласа. Ако се притеснявате, че ще изпаднете в депресия, настройте се по обратния начин – че няма. Вземете си кутия сладолед, направете си дълга разходка в парка деня преди да се върнете на работа, поглезете се в някой спа център. Най-общо казано, погрижете се да се заредите с максимално положителна енергия в себе си. Така депресията няма да може да ви достигне, ще си изградите непробиваема зашита срещу нея.

Leave a Reply