Новинки от Мила

Ще живеете заедно, а сгодени ли сте?

Нека ви разкажа една реална история от последните дни…

Имам една много добра приятелка. Да я наречем Дияна. Та, Дидито наскоро реши да заживее със своя приятел, като се изнесат някъде двамата под наeм. Заедно са от около три години и честно казано не знам какво толкова ги спираше до сега да направят тази важна крачка. Тяхна си работа, може би не са се чувствали достатъчно подготвени.

couple-fireplace-1Диди е на 23 години, а Митко, нейният избраник, е на 26. Всичко най-добро им желая, съвместно разбирателство и безпроблемно бъдеще. Много забавно ми стана обаче, когато приятелката ми разказваше как е реагирала майка й, когато разбрала новината. Дияна й казала: “Мамо, двамата с Митко ще се изнасяме под наем”. Мигновената реакция на по-възрастната жена била следната: “Защо? Ще се жените ли?” Дъщерята отвърнала, че няма, нито има подобни намерения в бъдеще. Майката обаче била много настоятелна, питала как така момичето й ще живее с мъж без дори да е сгодена за него! Това било недопустимо! Последвал малък “разговор”, докато накрая Дияна не наложила мнението си, че животът си е неин и може да прави с него, каквото пожелае. Както и, че виждането на майка й е неуместно и остаряло.

Все пак в днешно време младите не само че, първо, заживяват под един покрив без да имат брак, ами и деца си раждат без да са свързани с брачен съюз. Не е толкова страшно, нито е притеснително. Времената са различни и бракосъчетанието вече няма същата сила, каквато е имало някога.

Примерът обаче е показателен колко бързо се изменят вижданията на хората. За майката на Дияна някога е било немислимо да заживее с мъж без да е омъжена за него. За дъщеря й е немислимо да сключи брак с някого, с когото все още не е убедена, че ще се погажда достатъчно.

Leave a Reply