Новинки от Мила

Текстилни или хартиени салфетки?

napkinНе сте се замисляли, нали, но въпросът е някак важен. Защо? Кой го интересува? Всъщност всички нас.

Ето, че салфетките са редовна ваша месечна покупка. Постоянни ги използвате – когато се храните, когато искате за забършете някаква повърхност, когато гледате сълзлив филм и дори, когато сте болни и носът ви е по-червен и от майска роза.

Кои обаче са по-удобни за вашия дом? Всеки спонтанно ще възкликне, че това са хартиените салфетки, поради редицата им ползи, включително това да надраскате нещо набързо с химикал, еднократната им употреба и удобството да ги изхвърлите веднага след това. Но ако сте в заведение и сте облечени по определен начин, повече от всичко ще искате да имате текстилна салфетка на разположение, тъй като ще можете да я положите в скута си и да предпазите дрехите си от изцапване.  У дома със сигурност не правите редовно официални вечери, но когато каните гости е добре да имате нещо, с което да ги впечатлите, нали? По начина, по който ще поднесете храната, ще покажете класа. Освен това с платняните салфетки много по ефективно ще попиете разлята течност, ще положите гореща съд, ще свиете под някаква форма и ще предадете завършеност на трапезата. Не е задължително да са непременно бели. Могат да са пъстри, тъмни, черни дори, така че след пране винаги ще изглеждат като нови. Недостатък е, че все пак ще отнемат повече от времето ви да ги поддържате – ще трябва редовно да ги слагате в пералнята, че след това и да ги гладите.

Платняната салфетка внася класа, хартиената е необходимо удобство. Факт, че в едни дом задължително трябва да има от вторите, а текстилните – едва след като сте купили всичко от първа необходимост. Някъде назад в листа с желания, но в главата на една по-изискана домакиня.

Leave a Reply