Новинки от Мила

Умеете ли да се грижите за цветята у дома?

pLANTSДа ви кажа ли за един парадокс от в живота, който на мен ми се много интересен и забавен? Някак си е парадоксално, но имам една приятелка, която се казва Цвети и не може въобще да се грижи за цветя… Не че е длъжна, разбира се. Все пак не си е избрала сама името сама и не всеки е надарен с подобен “талант”.

Може да съм банална, но на мен апартамент без някаква зеленинка ми изглежда много неуютен и неприветлив дори да е най-модерно и умело обзаведения на света. Някак си ми е стерилен и статичен. Мисля, че е хубаво да има поне една-две саксиики тук и там. Създават уют и са много красиви, когато цветята започнат да цъфтят. Освен това ароматизират дома ни по естествен начин… така че, да, фен съм на цветята у дома.

Смятам, че хората, които казват, че не могат да се грижат за цветя, са просто разсеяни и обръщат повече внимание на други неща в живота си. И не че няма такива, просто съм на мнение, че не е трудно да отделяш по 2-3 минути на седмица, за да сипеш чаша вода в саксията. По-скоро е въпрос на навик, отколкото да можене и не можене. Все пак има растения, които са изключително лесни и непретенциозни за гледане.

Повярвайте ми, цветята у дома създават добро впечатление и уют. Няма да съжалявате, ако си сдобиете с няколко.

Leave a Reply