Новинки от Мила

Уред за пети

petiДойде лятото и освен че ще се разсъблечем и ще покажем изваяни от пролетните диети тела, ще трябва да събуем обувките и да сложим сандали. Е, няма защо да ви казвам, че ноктите ни трябва да са идеални, както и състоянието на петите. А през зимата, знаем, какво става  – и от липсата на витамини, и от носенето на по-груби обувки, пък и от занемарената грижа, понеже под чорапите не се виждат, на повечето от нас петите ни не са в идеално състояние, сухи, много често и напукани. Състояние, в което даже и редовното мазане със специални кремове не помага, трябва си малко по-специализирана и интензивна грижа.

Ще кажете – няма нищо по-лесно от това. Едно посещение при педикюристка оправя положението. Съгласна съм, но само донякъде. Аз лично ползвам услугите на педикюристките само за оформяне на ноктите. За пети – никога. И ще ви кажа защо – защото това е хоро, на което, като се хванеш един път, пускане няма. Винаги съм разчитала на собствени сили и подръчни средства. И винаги съм смятала, че не са достатъчни.

Затова много се зарадвах, когато преди дни попаднах на телевизионна реклама на уред за пети. Нещо като голяма фина пила на батерии, която много деликатно и равномерно остъргва мъртвата кожа от петите и стъпалата. Няма ги ония големи дерюги, които оставят козметичките с кюретите. Естествено веднага потърсих в интернет информация за цената – оказа се нито ниска, нито висока. 70 лева – май е нормална за нещо, което наистина ще върши добра работа, при това дълго време. Пък и ще ни спести много време за чакане по козметични салони, не на последно място – и много пари.

 

 

Leave a Reply