От Мила с любов

Активна почивка

Когато чуете израза „активна почивка“, сигурно веднага правите асоциация с пълна почивка. Но всъщност времето, в което сте избрали да се разтоварите от всичко ежедневно, наистина може да бъде енергично. Питате се как тогава ще си починете? Ами като се презаредите от невероятните емоции, които ще си осигурите.

Поради тази причина днес в блога ще ви дам няколко предложения, които ще ви дадат адреналин, спомени и много за разказване. А най-хубавото е, че ще ви извадят от всякакви зони и ще ви помогнат да се чувствате себе си. За тази цел ще използвам три от стихиите – вода, въздух и земя.

Тъй като сме летния сезон и се предполага, че повечето хора са на море или на място с вода, ще започна и с точно тези предложения. За да влезете във водата и да поемете по вятъра, може да практикувате уейк, сърф и ветроходство. България може би не е най-известната държава за подобни спортове, но аз ви насочвам към Шкорпиловци. Варианти са и язовирите Осиковица и Искър, както и курортът Приморско.

Следва и едно въздушно приключение, с което ще се почувствате едновременно много леки и много провокирани. Това са въжените градини. Ако не сте чували за тях досега, ще кажа, че представляват въжета, които са по такъв начин разположени във въздуха, че ще трябва много смях, за да ги преминеш. Подобни увеселения има в Царево, София, Пловдив и Боровец.

И накрая завършвам с тези, които все пак обичат земята. За тях активната почивка може да включва стрелба с лък или пък конна езда. А защо не и стрелба с лък от кон? Възможности има и тях може да изпробвате на базите в местността Чифлика, с. Батулия или най-близката конна база до вашето населено място.