Новинки от Мила

БНО – за интересите на България

Разбрах, че наскоро е била основана една нова партия – Българско национално обединение или накратко: БНО. Неин председател е млад, прохождащ в политиката човек – Георги Георгиев, който се е разочаровал от сегашната политическа реалност, и заедно със съмишленици е решил да вземе нещата в свои ръце, като се захване с политика – този път обаче истинска, защитаваща реалните интереси на страната.

Партията не е националистическа, нито се опитва да определи своето място по остарялата скала ляво-център-дясно. По-скоро, както обяви и Георгиев в интервю по ТВ7, тя ще постави като най-висок свой приоритет семейството, просперитета на българския народ и образованието, а политиките й ще бъдат гъвкави спрямо завареното положение и времената, в които живеем.

okpaciq

Икономическите мерки, които партията предлага включват възраждане на българското село,стимулиране на фермерството, животновъдството и земеделието, преференциални цени за ток и данъчни облекчения за промишлеността и други.  БНО смята и че трябва да се свика Велико народно събрание и да се реформират основните закони у нас – конституцията, законът за съдебната власт и полицията, избирателния закон.  Според тях народът трябва да получи повече власт чрез по-често организиране на референдуми, както и да се промени законът за лустрацията, за можем веднъж за винаги да се отървем от позорното минало, което продължава да е част от политическия живот и в днешно време.

Гледайки случващото се от месеци пред народното събрание, аз също смятам, че е крайно време за промяна. И мисля, че тя може да се извърши само от нахъсани и непокварени още млади хора като студентите и Георги Георгиев. Надявам се поне тази партия да не ни разочарова.

Leave a Reply