Новинки от Мила

Да разбием митовете за жените, пътуващи сами

imsis116-069Да пътувам сама по бизнес дела? И това ми се е налагало, но никога не ме е плашило. Има моменти, в които даже го предпочитам. Понякога това постоянно да се съобразявам с други хора ме изтощава много. Митовете за жените, пътуващи сами, са много, но аз никога не съм ги взимала толкова на сериозно.

 

Не знаеш езика
И какво от това! Нали английският е международен език и ако го знаеш, няма да имаш грижи. Езиковата бариера никога не ме е спирала, когато става дума за посещение на чужда държава. А и езикът на жестовете също помага. Аз лично си нося и тефтер с химикал, ако се наложи да нарисувам нещо, за да ме разберат по-добре. Но като цяло английският се говори от достатъчно много хора в чужбина, така че това не ми е било пречка.

Не се доверявай на непознати
Все пак вече не сте малки. Достатъчно интелигентни сте да може да преценятe хората, които срещате. Има съмнителни индивиди, които още на пръв поглед не ми вдъхват доверие. С тях избягвам да общувам. Обичам да си комуникирам с хора, които срещам в самолета по време на полет, както и с местните. Дори и на бизнес пътуване може да опознаеш местната култура. Все пак всеки си има история и ако слушаш внимателно, може да научиш много.

Хубаво е да имаш компания
Една независима жена не би оставила друг да диктува правилата на живота й. Да пътуваш сам също си има предимства. Едно от тях е, че не трябва да се съобразяваш с абсолютно никого. Когато приключат бизнес задълженията ти, имаш свободата да отидеш където поискаш или пък да не ходиш никъде.

Leave a Reply