Новинки от Мила

Кулинарни вълшебства

Умеете ли да сътворявате кулинарни вълшебства? Това е много важен въпрос, скъпи дами, и не ви питам, заради прословутия израз, че любовта на мъжа минава през стомаха. Питам ви, защото искрено се вълнувам от отговора. Аз например се гордея само с две или три неща, които мога да готвя по онзи наистина магичен начин, който те кара да си оближеш пръстите.

Едно от тях са палачинките, но не може да се кара на палачинки цял живот, нали? Имаме нужда от разнообразие и вкусна храна дори да няма мъж наоколо, заради когото да готвим. Не вярвам между другото, че приготвянето на вкусна вечеря е изцяло женско занимание. Има мъже, които са изкусни последователи на кулинарното изкуство и вършат същински чудеса. Да оставим настрана този факт обче.

Magic-Woman-Cooking-Photos-1473x1200Наскоро реших да се посветя малко по-задълбочено на кулинарията и да се науча на повече кулинарни вълшебства. По време на този личен процес на самоусъвършенстване, стигнах до няколко извода за “магиите” в кухнята, които сега ще ви споделя.

Първо, научете малко повече за подправките. Спрете да слагате червен и черен пипер на всяко ястие (както правех аз до скоро). Започнете да използвате повече босилек, мащерка, индийско орехче, джиндифил, копър, магданоз, риган и т.н. Почетете тук и там кое с какво се комбинира най-успешно и се заредете с богата артилерия от подправки. Пресните съвсем спокойно можете да ги съхранявате в найлончета във фризера. Запазват се перфектно.

Оборудвайте се с хубава посуда. Ако тенджерите и тиганите ви са от време на баба ви, няма да стане. Вземете си нови и качествени. И ако все още нямате тефлонов тиган, задължително се сдобийте с един. Буквално ще се преродите в кухнята.

Хубавата печка е друг задължителен елемент за вкусната храна. Някои ястия имат своите тънкости като точни градуси, страна на нагряване и т.н. Уверете се, че вашата фурна отговаря на тези критерии преди да започнете специалното ястие.

И накрая ви препоръчвам да гледате кулинарни предавания. В началото може да ви се сторят скучни, но в един момент ще усетите, че са мотивиращи, интересни и образователни.

Leave a Reply