Новинки от Мила

Е-книгите ни карат да четем повече

Ако ви кажа, че си имам смартфон, едва ли ще ви изненадам. А ако ви кажа, че освен смартфона си притежавам и четец за книги? Имам предвид истински четец за електронни книги, който не е цветен и не дразни очите, докато четеш. Значително се различава от таблетите откъм функции и приложения, така че, моля ви, не бъркайте двете устройства.

kindle-with-books-featuredОткакто се сдобих със своя е-рийдър, наблюдавам интересна тенденция в собствените си читателски навици. Осъзнавам, че чета повече от колкото преди! Не се шегувам и мисля, че имам логично обяснения защо се получава така. Първо, електронният ми четец има достатъчно памет, за да побере буквално стотици книги. Класифицирам си ги по папки и виждайки колко много книги имам, на които с удоволствие бих сложила етикета “прочетено”, не се ослушвам, а се мобилизирам. Нося си четеца навсякъде с мен, пускам го, докато чакам рейс или на опашка. Не пропускам да отметна и по няколко страници всяка вечер преди да заспя. В моментите, когато не мога да си нося четеца заедно с мен навън, си качвам книгата, която чета понастоящем, и на смартфона. Така не рискувам да си губя времето и постоянно напредвам с читателския си прогрес от двете устройства. По този начин за три месеца успях да прочета две средно големи книги и то между другото без да изоставам, с която и да е от другите ми задачи.

В следствие на опита, който придобих, откакто имам е-четец, смея да кажа, че четенето на е-книги наистина се отразява положително на читателските ни навици. Лично аз дори започнах да си купувам по-често и хартиени книги, откакто чета повече електронни. Все пак е хубаво да сме в крак с най-новите автори, а и разнообразието на носителя на информацията е хубаво нещо.

Leave a Reply