Новинки от Мила

Как да се грижим за устните си през зимата?

lipsНежна лилия, врата към рая – женските устни от най-древни времена са били удостоявани с най-красиви и поетични епитети. Меки, сочни, розови – те с право са признати за най-еротичната част от женското лице. По своята природа те са много чувствителни, раними и нежни и изискват специални грижи по всяко време на годината. С идването на зимата обаче за устните ни настават наистина тежки времена и тези усилия трябва да бъдат удвоени.

Нормално – в тази част на лицето ни епидермалният слой е много тънък, липсва защитна липидна мантия, няма мастни и потни жлези, именно заради това те трудно задържат вода и съхнат бързо. Обилието от капиляри и нервни окончания, разположени на повърхността, пък ги прави изключително чувствителни и леснораними. А отсъствието на пигмента меланин ги прави лесна мишена за ултравиолетовите лъчи и като последица води до бързото им стареене.

Е, трябва ли да излагам още доводи в подкрепа на твърдението, че засилените грижи за тази част от лицето ни през зимата са не просто препоръчителни, а задължителни. В какво трябва да се изразяват те? На първо място –  правете редовно лек и неагресивен пилинг с качествен козметичен продукт, който да отлющи постоянно появяващите се мъртви клетки и кожички. На второ място, качествен крем или балсам за устни, който не само да ги подхрани добре, но и да ги защити максимално от вредните лъчения – това е зоната, от грижите за която най-малко трябва да пестите. Купете си възможно най-качествения продукт, който се предлага на пазара, макар и да е на по-висока цена. С най-високия защитен фактор. Не се заблуждавайте, че зимното слънце не е толкова агресивно като лятното, напротив. Съчетано със студа и сухия въздух в изкуствено отоплените помещения, то може да бъде фатално за начина, по който изглеждате. А едни неподдържани и съсухрени устни не могат да бъдат прикрити дори и с най-квалитетното червило.

 

Leave a Reply