Новинки от Мила

За спането с грим


Много жени имат практика да си лягат с грима. По две основни причини. Първата след тежка вечер и преумора или от мързел. Втората – която на мен ми изглежда безумно смешна, но пък познавам много жени и момичета, които я смятат за основателна и нормална – за да не ги видят партньорите им без грим.

makeupЗапочвам от безсмислието на втората. В интимните отношения, така или иначе, истината във всяко едно отношение рано или късно лъсва, включително и натуралният начин, по който изглежда женската половинка. Не може цял живот – и денем, и нощем – да стоиш напудрена или пък с тежък пласт фон дьо тен. Пък и нали повечето от нас търсят мъжа, който ще види в тях не простата физика, а метафизиката.

Втората причина – освен когато не е ежедневна практика – влиза в графата на неща, които са се случвали на всеки някога. Коя жена не се е връщала изморена от купон с единствената мисъл да си легне по най-бързия начин и последното нещо, което й идва в такъв момент на ума, е да свали макиажа от лицето си.

Така или иначе, без значение по каква причина сме го направили или го правим редовно, спането с грим си е убийство за кожата. През нощта текат най-бурните регенеративни процеси и е престъпление да ги спираме с тежък слой фон дьо тен или плътни сенки, вместо да ги подпомогнем с активен крем. Специалистите отдавна са доказали, че ако редовно си лягаме гримирани, състоянието на лицето ни ще се влоши значително по-бързо. Това е лошата новина за немарливите и за суетните.

Има обаче и добра и за да вкарам малко позитивизъм в днешния ми материал, бързам да ви я съобщя – вече е измислен грим за нощно ползване. Честито!

 

 

Leave a Reply