Новинки от Мила

Какъв е смисълът на живота

Това е един от изконните въпроси, които всеки един човек си е задавал поне веднъж в живота. Някои мистици и философи посвещават целия си живот в търсене на този отговор, но не знам дали някой от тях е успял да достигне до категорично заключение.

За съжаление и аз не мога да ви дам така бленувания отговор. Не мога и да разтълкувам символиката на числото 42 в книгите на Дъглас Адамс, но мога да направя за вас нещо друго. Ще ви покажа кои са онези неща, които по един или друг начин ще ви помогнат вие самите да внесете смисъл в живота си.

meaning-of-life1. Семейството – не просто да имате семейство, а да създадете такова. Да откриете своята половинка, с която да останете до края на живота си… Освен това за всяка жена да роди дете е сред най-важите събития и емоционални събитие, което може да й се случат. Децата са тези, които внасят светлина в живота ни. Те остават наше наследство, когато един ден си заминем от този свят.

2. Направете нещо, с което да ви запомнят – може да ви запомни само един човек, но какво от това. Важното е, че ще сте докоснали поне него. Бъдете щедри. Обичайте хората, които заслужават вашата любов. Помагайте на тези, които са в нужда…

3. Оставете името си някъде – не е нужно да напишете книга или да издадете научен труд. Не е необходимо да ставате известен актьор, музикант или политик. Оставете името си под красива картичка с пожелание за близък човек. Така той ще си спомня за вас всеки път, когато я погледне.

4. Не се притеснявайте за глупости – това, че са ви спрели телефона, загубили сте си портмонето или сте изгорили яденето, не е повод да се разстройвате. Да, не е приятно, но ще мине и колкото по-бързо се справите с текущия проблем, толкова по-добре за вас самите.

5. Работете над себе си – на мен винаги ми се отразява добре, когато правя нещо за себе си: придобивам нови умния на работа, записвам се на някакъв курс или просто гледам телевизионно предаване, което обогатява общата ми култура.

Мисля, че смисълът на живота наистина е индивидуален за всеки един от нас. Някои хора обичат да пътуват и дават всичките си пари в тази насока. За други най-важно е семейството и това да открият своята истинска половинка. Трети пък искат да развият успешна кариера, която да ги издигне до върха. Просто открийте това, което прави вас най-щастливи, и се устремете към него. Може и да са повече цели, никой не е казал да се ограничавате.

Leave a Reply