Новинки от Мила

Какво се случва около вас?

Важен въпрос: Интересувате ли се какво се случва около вас или оставяте нещата да вървят спокойно, плавно и на самотек?

Не ми отговаряйте веднага, защото подобен отговор изисква първо да се позамислите малко по-подробно. Имайте предвид обаче, че като казвам “около вас”, първо ще дефинирам какво имам предвид.

Това най-напред са събитията в личния ви живот и хората, с които общувате редовно. Около колегите ви сигурно постоянно има нова информация, за която не знаете. Може би някой се е преместил, сгодил се е, записал е нова магистратура или е настъпила друга важна промяна в живота му. Знаете ли за нея? А искате ли?

ipad_02А що се отнася до личния ви живот, интересувате ли се какво се случва в семейството ви? И не става дума само за съпруга или съпругата ви, за децата или родителите, но също така за  бабите и дядовците, племенниците, братовчедите, лелите, чичовците и т.н. Аз си признавам, че има много роднини, с които се виждам само на сватби и абитуриентски… но бих искала това да се промени.

И накрая, но не на последно място – интересувате ли се какво се случва в обществото? Следите ли новините и репортажите по медиите? Знаете ли някой нов български автор или филм? Можете ли да ми назовете името на един наш писател, който да и превеждан и четен и на запад? А можете ли да ми кажете, коя е последната законодателна промяна, която се направи на родната ни земя от родните ни политици? Това са важни факти и събития, на които не е хубаво да обръщаме гръб, а напротив да се интересуваме. Аз се опитвам да съм в час със събитията. А вие? Знам, че е трудно, но хубавите и полезни за нас неща рядко са лесни.

Leave a Reply