Новинки от Мила

Накъде отива светът?

Като всеки млад човек, редовно сърфирам из мрежите за видеосподеляне. Наред с най-новите музикални парчета, забавни клипчета, откъси от любими филми и прочее там може да откриете и кадри, които спират дъха, само че от това спиране, което те кара да се питаш накъде отива светът.

Така преди дни се натъкнах на видеозапис, заснет от монтирана система за видеонаблюдение. Най-вероятно камерата е скрита, защото се вижда как здравен служител налага безмилостно пациент, абсолютно неспособен да се защити.

Така се запитах трябва ли да стане задължително за болниците инсталиране на видеонаблюдение?

Със сигурност!

Нито процедурата по самата инсталация е толкова сложна, нито цените са високи, показва кратко проучване, направено от моя милост. Така например открих в сайта на E-COMMERCE GROUP Ltd., че цветна куполна IR камера може да бъде закупена срещу 81 лв с ДДС.

А представете си сега колко материални и най-вече емоционални щети могат да се избегнат срещу тази в случая символична сума? Защото обществена тайна е, че от българските болници се крадат масово медикаменти и медицински материали, взимат се пари “под масата”, извършват се редица професионални и етични нарушения.

Като се замисля, видеонаблюдението трябва да бъде задължително за всички обществени институции като болници, общини, автогари и училища.

А вие как мислите? 🙂

Leave a Reply