Новинки от Мила

Почистване на лицето с ултразвук

ultrazvukЗа това, колко е важно кожата на лицето да е здрава, красива и добре поддържана, може да се говори безкрайно. И май съм го правила. Темата обаче става особено актуална преди предстоящите коледни и новогодишни партита, на които всяка една от нас иска да се покаже в цялото си великолепие. Затова днес ще ви запозная с особеностите на един нов метод за почистване на лице, който повечето от вас може би не са ползвали. Аз – също.

Става въпрос за процедура с ултразвуков апарат. Специалистите я препоръчват преди всичко за жени с чувствителна кожа, които търсят ефективно, но щадящо кожата почистване, и за жени, които не са склонни да изтърпят какъвто и да е дискомфорт.

Първият етап на тази процедура съвпада напълно с традиционната, която със сигурност всички сме ползвали поне веднъж в живота си – парна баня, или така наречената вапоризация. Това, предполагам се досещате, се прави, за да може порите да се отворят добре и крайният ефект да е максимален.

И тук вече идва разликата. Следващият етап се изпълнява със специален ултразвуков апарат, който обработва кожата много деликатно, и е напълно безопасен. Ще питате кои са предимствата на този начин и защо е за предпочитане – първо, той може да се прилага и на момичета и момчета, навършили 14 години – което е много важно, защото точно тогава започват хормоналните изменения и съпътстващите ги кожни проблеми, и, второ, той е напълно безболезнен – за разлика от традиционния, където има доста болезнена механична обработка на кожата, и не оставя следи.

Единственият недостатък на метода е, че той не е ефективен за хора, които имат тежка форма на акне, защото повлиява само повърхностния слой на епидермиса.

За разкрасяване и регулярна поддръжка обаче е идеален – и няма по-подходящо време за проба на козметични новости от навечерието на Нова година.

 

Leave a Reply