Новинки от Мила

Руминика –хотел в Цигов чарк

ruminika

Руминика е вилно екоселище, което предлага на гостите си настаняване във вили и хотел до Цигов чарк и Велинград. Селището се намира в Чепинската котловина – мястото с най-много слънчеви дни у нас, и е заобиколено от природа. Ние го посетихме миналата есен и направо се влюбихме във вилите, обслужването и спа центъра.

Близките забележителности определено си заслужават вниманието – триетажната пещера Лепеница, както и останките от средновековната крепост Цепина, разположена на хълм, от която се е управлявала цялата родопска област по времето на Цар Калоян.

Разположението на селището е удобно и ако сте с кола, Велинград и Цигов чарк се намират само на 12км. (10-15мин.) от Руминика. Ако сте фенове на риболова и сезонът е отворен – в Цигов чарк определено ще ви хареса, а ако времето е хубаво, не пропускайте да си направите пикник на брега. През зимата курортът привлича туристите с дългата ски писта и влекове.

Велинград е изключително романтично място с парковете си – като небезизвестната Клептуза. Има много заведения – ресторанти, кръчми, кафенета и дори 3-4 нощни бара, където да се забавлявате.

И ако желаете да отседнете във Велинград, само защото се предлагат спа процедури и масажи, ще ви кажа, че в Руминика също има спа център. Вилите в селището са оборудвани и обзаведени луксозно и са много комфортни и просторни – една вила побира до 6 души, което позволява да почивате с ваши приятели, колеги или приятелско семейство.

Препоръчвам ви хотел Руминика до Цигов чарк и Велинград и съм сигурна, че там ще си прекарате толкова добре, колкото и аз преди няколко месеца, и ще се върнете освежени и с нови сили 🙂

Leave a Reply