Новинки от Мила

Слънцезащита

slunceДокато учените спорят дали предстои глобално затопляне, или ни чака захлаждане, аз мога да ви кажа, осланяйки са на лични впечатления, че от година на година слънцето става все по-лошо. И да ви споделя: съвсем не се налага специалистите да ми обясняват колко е вредно – аз го усещам по силното главоболие, след като известно време съм прекарала на пряка слънчева светлина, особено в следобедните часове, по бенките и петънцата, които се появиха по иначе непретенциозната ми и не особено подаваща се на подобни влияния кожа. С две думи – през топлите месеци трябва да я караме умната в това отношение и да вземаме всички предохранителни мерки, които съвременната козметична индустрия предлага, както и да съобразяваме часовете, а също така и месеците, през които плажуваме.

Противно на общоприетото мнение, пък и на установилата се от години практика, най-активните отпускарски морски месеци да са юли и август и съвсем логично тогава цените, които предлагат хотелите, да са най-високи, аз съм на мнение, че най-приятни и най-безопасни от гледна точка на вредни влияния на слънчевите лъчения са юни и септември, а ако е подходящо времето – защо не и началото на октомври.

От години практикувам ходенето на море в ранна есен или много късна пролет, а понякога и двете в рамките на един сезон, и повярвайте ми – тогава лъчите галят, даже и в следобедните часове, и усещането е далеч по-приятно от традиционното пържене на плажа в непоносимо горещите юлски и августовски дни. Напълно сигурно – в пъти по-безопасно за здравето ви. От личен опит бих добавила – и много по-изгодно във финансово отношение, и значително по-спокойно и тихо на плажа.

Така че не съжалявайте, ако тази година някой колега е успял да ви пререди с отпуската и се е класирал за най-хубавите според повечето хора месеци – човек не знае какво печели, когато губи. Септември е чудесно време за плаж – но дори и тогава не забравяйте да минете през аптеката за качествен слънцезащитен продукт. Още повече че и по тази линия влизате в сезонните намаления. 🙂 🙂 🙂

 

Leave a Reply