Новинки от Мила

Щампи

stampsМотая се оня ден из фейсбук. И един коментар ме впечатли – и както обикновено се случва в това пространство, отворих профила да погледна – то се оказа, че е една жена, която познавам. Дълги години чистеше входа на една приятелка – разведена, с момиченце, абе доста труден и беден живот караха. Та както ви казах, отворих аз профила – албумите публични, стана ми любопитно и ги разгледах. Гледам я Невена – така се казва жената – облечена по последна мода, снимки от европейски столици. Абе по всичко личи, че си е стъпила на краката, при това доста. Е, като довърших снимките – стана ясно защо. Дъщеря й се оказа един от доста известните ни фотомодели с добра кариера навън (нарочно няма да споменавам имена). Честно казано, зарадвах се. Викам си: ето, чисти блокове жената, караха трудно, ама се е справила и очевидно сега дъщеря й си я гледа добре. Така и трябва да е. На следващия ден се чухме по скайп с приятелката, в чийто вход работеше Невена, и естествено й споделих. Не остана учудена, знаела, но изтърси един много странен коментар: то му личеше от малко какво ще стане. С един не особено положителен нюанс.

Поразгледах аз материали в сайтовете за момичето – завършило елитна езикова гимназия, в момента учи в престижен университет и никъде намек за нещо, което да се вписва в това, което имаше предвид приятелката ми.

И си мисля, май свикнахме да мислим с щампи и да вкарваме хората в тях. Да си манекен и фотомодел, май не е срамна работа. И не винаги означава, че си била или ще станеш любовница на някой от ония с дебелите вратове и прякорите. Не мислите ли!?

 

Leave a Reply