Новинки от Мила

Трайно изправяне на коса

Говорила съм за всякакви разкрасителни процедури за коса – ламиниране, различни маски за блясък, стилизиращи продукти, ампули за подхранване и прочие. Днес ще светна предупредителна лампичка за една, която може да ви съсипе главата, ако попаднете на не достатъчно опитен и коректен фризьор.

izpravyaneПреди дни срещам приятелка, която от години е с разкошна дълга руса коса. По принцип не харесвам нито руси, нито много дълги коси. Но в нейния случай става въпрос за една наистина много поддържана и много красива прическа.

И понеже съм свикнала винаги да я виждам в перфектен вид, явно не съм успяла да прикрия стъписването си – разкошната й грива се беше трансформирала в нещо средно късо на пластове, доста поизгорели при това.

Без да я питам, веднага започна да ми обяснява. За да си спести ежеседмичното изправяне със сешоар при фризьор, решила да се възползва от много рекламираното в последната година-две трайно изправяне. Като човек, който има специално отношение и полага наистина големи грижи за косата си, попитала фризьорката, при която отишла, дали процедурата носи някакви рискове. Тя й отвърнала, че я е правила десетки пъти – резултатите били повече от чудесни, поражения за клиентките никакви.

Е, както се казва, винаги има първи път. В случая не знаем дали опитът в манипулацията е бил първи, или неуспехът. Но факт – някъде по средата на изправянето и мазането с различни миризливи смеси, стилистката започнала да гледа силно притеснена в огледалото. След малко – и приятелката ми. Оказало се, че въпросните смески са силно агресивни, нещо като къдрина. И че не действат добре на изрусявани коси – нещо, което знае всяка начинаеща фризьорка. Не и тази. Дали става въпрос за неопитност, или за обикновена алчност – да се приберат едни пари за една скъпа процедура, историята мълчи. А докато проговори, си мисля, че ще спрем да бъдем опитно поле за знайни и незнайни коафьори само когато започнем да си търсим правата, когато ни съсипят косите.

 

Leave a Reply