Uncategorized

Тренди ли е да си работеща майка?

Майчинството е един от най-прекрасните периоди за една жена. В България сме късметлии, защото тук може да се възползваш от цели две години с твоето дете. Въпреки че на майките им се предоставя тази отлична възможност, много от тях избират варианта да прехвърлят това време на друг човек, който да гледа детето, а те да работят. Това необходимост от финанси ли е или просто е поредният нов тренд?

Осъзнавам, че през втората година изплащането на средства за отглеждане на дете става равна на минималната и това затруднява финансово много семейство. Все пак колкото по-голям расте малчуганът, толкова и разходите за него се увеличават. Този факт принуждава много майки отново да се върнат на работните си места или пък да си намерят почасова или надомна работа.

Предполагам, че именно тези обстоятелства налагат и привличат все повече жени да започнат да се занимават с електронна търговия, в частност козметична. В профилите ми в социалните мрежи постоянно излизат известия от познати, които ме канят в групи. Там освен че споделят мнения за продукти, насърчаващи да ги купиш, обясняват и колко е престижно и доходоносно да си подобен тип работеща майка.

По-късно разбрах, че професията не носи чак толкова много пари. Уловката е в това, че ти дават да изпробваш продуктите на конкретната марка безплатно, а ти им правиш голяма реклама из социалните мрежи. Това не е ли гениален трик – само с няколко продукта превръщаш някого в твой верен клиент. А ако той ти доведе още свои познати – още по-добре.

Новият тренд е да си работеща майка, но в социалните мрежи. Употребата на различни безплатни продукти в името на това да споделяш снимки с тях и да отправяш хвалебствия, не е препоръчителна, защото е донякъде лъжа. Работете, но избирайте умно работното си място и преди всичко – бъдете майки.