Новинки от Мила

За хора с чувствителни стъпала

Free-People-shoes-and-scarvesВнимание, внимание: нови обувки на хоризонта! И вие ли не чувствате стъпалата си след като си купите нови обувки? Появяват ви се пришки, зачервявания, умора при ходене… Някои хора успешно разтъпкват обувките си с мокър чорап. Други ги натъпкват с мокра хартия, за да се отпуснат, а трети просто облепват пръсти и пети предварително с лекопласт.

За много хора с по-чувствителни стъпала, с плоскостъпие, шипове на петата или изкривявания купуването на обувки е едно от нещата, на които обръщат най-голямо внимание и никога не пестят. Знаят, че правилната стойка и комфорта при носене на обувки е най-важна за пълноценната реализация през дена. Неудобните обувки водят до неприятни последици, сред които мазолите са най-малкия и незначителен проблем.

С настъпването на лятото изборът на подходяща сандали, чехли, пантофки, маратонки и други става още по-наложителен, заради горещото време и фактът, че хората се движат най-често и продължително именно през топлото време. Чувам, че като най-удобни са обувките от марка walkmaxx и много често ми ги препоръчват. Но за съжаление аз съм по-скоро от тези  хора, които наред с другите належащи неща за купуване и сметки, не им остават толкова много пари само за един чифт ортопедични обувки. Още повече, че не съм дюстабанлия, а просто жена с чувствителна кожа. Затова гледам да купувам обувки на средна цена като внимателно подбирам материала, от който са направени. През лятото търся по-скоро текстилни обувки без ток, с меки и гъвкави верижки, които да не разраняват краката ми. Смятам, че материала от който е създаден продукта играе значима роля както за повишаване, така и за намаляване на дискомфорта. Ако някой читател има други съвети или знае повече по въпроса, приканвам да се включи в коментар 🙂

 

Leave a Reply