Новинки от Мила

Да подготвим кожата си за лятото

Пролетта наистина вече е към края си и яркото слънце започва да пробива не само в домовете ни, но и в офисите. Приближава времето, когато ще сложим тениските и късите панталони и ще освободим лицето си от маскиращите козметични средства. А това означава, че трябва да приведем във форма не само фигурата си, но и кожата на лицето. Е, затова ще ви дам няколко съвета за това, кожата ви да изглежда свежа през цялото лято, а и да посрещнете първото истинско лятно слънце със сияеща, увлажнена и здрава кожа.

eyesПилингът е първата стъпка, която трябва да направите. Преди да получите първата порция от загар от все още мекото слънце, е необходимо да се избавите от мъртвите клетки и сухата кожа. И понеже винаги съм ви давала практични съвети, и сега няма да изневеря на тази традиция – не е необходимо да купувате скъпи пилинг маски от козметичните магазини. В тази роля съвсем успешно може да влезе утайката от кафе. Размесете я с една лъжица кисело мляко, след това я нанесете върху лицето и внимателно масажирайте, след което измийте с хладка вода.

Почистването на кожата също е много важен момент. Ежедневните грижи в тази посока ще ви избавят от много неочаквани проблеми. За целта в качеството на подръчни средства могат да влязат етеричното чаено масло, което има силно дезинфектиращо действие, сок от лимон и екстракт от лавандула. Тези натурални средства отлично подхождат и на комбинирана, и на проблемна кожа.

Тонусът на кожата също не е нещо, което можем да пренебрегнем. Качественият тоник може да отпуши порите, да заглади кожата и да я подготви за по-добра хидратация. Ако нямате специален козметичен продукт, в качеството на естествен еквивалент пробвайте да обтриете лицето и шията с лед, което ще усили кожното кръвообращение, ще повиши тонуса на кожата, ще премахне отоците и подпухналостта под очите и ще придаде на лицето ви свеж и здрав вид.

И накрая – за да поддържаме здрава и блестяща кожата си през цялото лято, обезателно трябва да употребяваме качествен овлажняващ крем. Тук самодейността не е за предпочитане. 🙂

 

Leave a Reply