Новинки от Мила

Маски за лице след солариум

maskiСъс сигурност поне два-три пъти през годините съм писала за ползите и вредите от солариума. Но още по-сигурно е, че като дойде лятото и трябва да се поразхвърляме, всички ние забравяме за вредните му влияния и правим поне по пет-шест процедури, за да не сме бели като скандинавки, когато сложим късите поли и потници. Спор няма – и най-изящните крака или ръце изглеждат още по-добре с бронзов загар. Затова реших днес да ви дам някои съвети за това, как да предпазим най-уязвимите части от тялото си от соларните лампи и да сведем до минимум щетите, които могат да ни нанесат.

Ще попитате кои са най уязвимите части. Разбира се – лицето, околоочният контур и шията. Най-лесното е да ги закрием по време на процедурите. Но кой иска да има драстична разлика между тена на лицето си  и на тялото. Затова днес ще ви предложа две лесни маски, при това с продукти, които има във всяка къща, с които ще можете да възстановите еластичността и свежестта на кожата, които неминуемо се губят след няколко посещения на  соларно студио.

Първата. Добрият стар зехтин. Просто капвате няколко капки в едната си ръка, а с другата намазвате обилно цялото си лице, включително и клепачите, като не забравяте и шията, където кожата най-вече е предразположена към изсушаване. След около двайсетина минути обирате това, което не е попило, а кожата ви вече е станала нежна като кадифе.

Във всеки хладилник има и кофичка с кисело мляко. Вземате една голяма лъжица и я разстилате върху филия хляб. Оставяте го да постои – но не повече от двайсетина минути, за да не поеме филията цялата влага на млякото, след което мажете лицето и шията. Ефектът също е поразителен.

Ами това съветите, които ще ви помогнат едновременно да имате и бронзов загар на кожата, и да запазите свежестта й. Надявам се да съм била полезна.

 

Leave a Reply