Новинки от Мила

Гъша кожа

kojaВероятно повечето от вас, като чуят определението гъши, ще се сетят за пастет, после може да им хрумне, че става въпрос за пера, които доста често се използват за пълнеж на връхни дрехи и възглавници. На никого обаче няма да му хрумне да го лепне към кожа. Да обаче се оказа, че има такъв термин и той обозначава напълно реален кожен проблем – обикновено при жените. Е, разбира се, че не съм попаднала случайно на тази информация, а след като се сблъсках, макар и не в тежка форма, с въпросния проблем. Затова реших да ви изостря вниманието в тази посока, защото според мене в повечето случаи въпросната птича кожа е следствие от спестени грижи.

Но нека първо да обясня за какво става въпрос. Предполагам, на повечето от вас им се е случвало при допир, да я усетят по краката си малки бодилчета, както когато са настръхнали. Е, това загрубяване или дефект се появява предимно при представителките на нежния пол, най-вече в задната и страничната част на бедрата, по-рядко и по ръцете. Специалистите твърдят, че отърваване от тая напаст няма, че обикновено е заложена по рождение и обхваща огромен процент от жените, понякога е придобита, но при всички случаи иска постоянство и грижи, за да се овладява в едни нормални граници.

Разбира се, веднага поразрових в интернет да почерпя, така да се каже, челен опит в борбата с тая напаст, и сега ще ви дам някои ценни съвети, които успях да обобщя.

На първо място – задължително ексфолирайте засегнатите участъци, може и с купешки ексфолианти, форумци обаче твърдят, че няма по-добро средство от кафявата захар.

Спорт – задължително, защото част от проблема било застояването. Бягане, каране на колело и продължително бързо ходене са възможно най-добрите оръжия.

И най-важното – никога не пропускайте да намажете тялото си обилно с хубав лосион или олио за тяло. Аз досега често си го спестявах от вечно бързане за някъде! 🙂

Да не забравя – слънчевите бани, не солариумът, са унищожител на неприятните релефни бодилчета.

И накрая – спазвайте стъпките, които ви посочих, но не се шашкайте прекомерно. По данни на дерматолози едно 60-70 процента от жените имат такъв проблем в различна степен. И със сигурност повечето от тях даже и не знаят, че това е отклонение. Така че спокойно си живейте живота – много по-вероятно е ние да съборим гъшата кожа, отколкото тя нас!

 

Leave a Reply