Новинки от Мила

Как да изберем какво да учим?

Choosing-graduate-school-300x238На всеки от нас му се е налагало в някаква част от живота си да прави избор, който да му се отрази в дългосрочен план. Дори приемът в гимназия след 7-ми или 8-ми клас е важен, да не говорим за това каква специалност ще следваме в университета или какво ще работим след това.

Ето как според мен можете да действате, ако не знаете какво да изберете и в каква професионална сфера да се ориентирате… започнете отзад напред. Напишете на компютъра или на лист хартия, ако ви е по-лесно, всички възможни варианти.

След това зачеркнете тези, които отхвърляте веднага по една или друга причина.
Замислете се върху останалите. Какво могат да ви предложат? Устройва ли ви къде се намира сградата? Проучете какви хора работят там, направете един бърз преглед на резултатите в Google  за това място. Има ли нещо, което не ви допада при тях? Мислите ли, че ще спечелите, или някоя от другите опции е по-добра? Така един по един отхвърляйте вариантите, които не ви устройват. Накрая логично ще останат само най-добрите ви опции и воала! Останало е само това, което ви допада най-много.

Наистина мисля, че тази стратегия е добра. Струва си да я изпробвате поне веднъж, пък ако ви хареса как работи и резултатите, които постигате, после може да я прилагате и по-често.

Leave a Reply