Новинки от Мила

Малка или голяма… мишка

kitten with computer mouseУсещате ли как с всеки изминал ден прекарваме все повече и повече време пред компютрите си? И си служим с неща, които само до преди няколко години не сме използвали? Факт е, че все още има хора, които не могат да свикнат с употребата на тъчскрийни например. Странно им е, че има такова нещо като таблет, смартфон електронен четец и др.  и дори не могат да проумеят капацитета на тези устройства.

Сега ще си поговорим за големината на мишките, които използваме. Хрумвало ли ви е, че на всеки човек различни мишки са му удобни? Замисляли ли сте се каква е вашата.

Една позната например, която има сравнително малки длани, казва, че й е страшно неудобно да ползва големи мишки. Свикнала е, докато работи да може да обхване цялата мишка с ръка, буквално я захлупва, а палецът и кутрето й се опират в бюрото. Луда е по онези миниатюрни мишки, които правят за лаптопите и таблетите и които са с размера на два пръста.

От друга страна, на много мъже (по мое мнение) са им по-удобни големите мишки. Може и да е въпрос на навик или въобще да не се замислят кое им е по-комфортно или не, но огледайте се. Какво виждате като тенденция при вашите колеги.  Предполагам, че мъжете усещат по-голяма упора под ръката си, повече съпротивление и по-малък риск да счупят мишката без да искат, ако тя е по-голяма.

Може и да не е толкова важно с каква мишка работите, но е факт, че това може да доведе до наличие или липса на комфорт. Има различни форми и големини, просто намерете тази, която ви пасва най-добре.

Leave a Reply