Новинки от Мила

Колко често трябва да готви една жена?

Готвенето не е лека задача и нека си признаем, че повечето пъти се пада именно на нас, жените, да я вършим.

Вдигнете ръка, ако у дома никой не забелязва, че сте сготвили домашна храна, но всички се оплакват, ако установят, че няма такава. Знам, че не е приятно такова отношение и затова се замислих: колко често е хубаво да готви една жена, така че всички да са доволни накрая?

Не знам дали има правилен отговор на този въпрос, но едно за мен е сигурно. Не може да готвим всеки ден нещо различно или поне аз не мога. Не ми е по силите, не винаги мога да измисля какво да бъде ястието, нито мога всеки ден да седя в кухнята по един час, дебнейки печката или фурната след това.cooking

Ако всички у дома желаят току що сготвена храна, ще трябва да направите график и да си поделяте с членовете на семейството у дома това задължение. В противен случай смятам, че два до три пъти в седмицата е съвсем нормален период, в който да се съсредоточаваме над кулинарните си умения. И това при условие, че не се разсейваме с други задължения. Да не забравяме, че има много активни жени, които освен да ходят а работа, също така отделят време за някакви спортни занимания или групови тренировки. Или ходят на някакъв курс или пътуват по-често и т.н. Не изисквайте от една жена, която се е прибрала в 9 вечерта, тепърва да готви. Мисля, че такива дами най-често правят по две вида ядене в промишлени количества събота и неделя и тази храна после се яде цяла седмица. И това е стратегия, при това не е лоша. Все пак всеки от нас се чуди как да си освободи малко време за себе си… и особено ние, жените.

Leave a Reply