Новинки от Мила

Кисело мляко Lacrima и шепа стафиди – бърз и лесен обяд за натоварен работен ден

Всеки от нас е имал от „онези“ дни, когато крайните срокове те притискат, работата върви, но сякаш никога не свършва, а нови и нови задачи не спират да се появяват на хоризонта.

Тези моменти обикновено се характеризират с няколко неща: покачено напрежение, дефицит на свободно време и прекомерна ангажираност, в следствие на която забравяме да обядваме. В подобни ситуации често допускаме следната грешка – не захранваме тялото си с необходимата пълноценна енергия, а започваме да пием кафе след кафе и чак когато вечерта се приберем у дома, осъзнаваме какъв глад ни е налегнал и се нахвърляме върху всичко що става за ядене наоколо.

Познат ли ви е този сценарии? На бас, че да!

Lacrima-raisinsАз обаче имам мощно оръжие, което неведнъж ме е спасявало по време на натоварените работни дни. С каквото и да се занимавам, колкото и да съм ангажирана, старая се да отделя поне 10 мин. време, през които да хапна на бързо на обяд. Най-сигурната и изпипана рецепта, към която прибягвам, е кофичка от хубавото българско кисело мляко на Lacrima и шепа стафиди. Разбира се, може да изберете и други сушени плодове или ядки, но препоръчителната им доза е около 30 до 40 гр. На мен стафидите най ми се услаждат, а комбинацията им с кисело мляко е вкусна, питателна и засищаща. Сушените плодове по принцип са доста калорични и това ги превръща в идеалната храна, която да предостави на организма достатъчно енергия. Не бързайте обаче да се стряскате, защото в споменатото количество стафиди например има едва около 100-на калории. Комбинирани с кофичка кисело мляко като това на Lacrima 2% калоричната стойността на обяда ви не надвишава 300 ккал. Самото кисело мляко освен това е полезно, ценен източник е на хранителни вещества и да не забравяме най-важното – вкусно е.

Така че, скъпи читатели, следващият път, когато попаднете във вихъра на ежедневието, не му позволявайте да ви завлече изцяло. Отделете си поне 10-15 мин. на обяд, хапнете нещо полезно и набързо. Вече почти във всяка фирма има хладилник, в който да съхранявате запасите си от кисело мляко, а сушени стафиди може да намерите в почти всеки магазин. Пък и от тях лесно можете да скриете едно малко пакетче някъде на работа.

Leave a Reply