Новинки от Мила

Когато бебето не спи

Със сигурност всяка една жена поне веднъж е чувала нейна позната да се оплаква, че бебето й не я оставя да спи нощем, защото много се върти, има колики и плаче. Но като че ли това нещо не може да бъде усетено от жените, които нямат още деца.

Когато обаче дойде този момент наистина разбираме в пълната му сила и блясък какво означава да не спиш в продължение на месеци. А всички жени, чийто деца вече са поотраснали, започват да те филмират с разказите си за липсата на каквото и да било лично пространство, дори в банята и тоалетната.

И въпреки това има няколко техники, които можете да се пробвате да приложите, за да не научавате детето си да е твърде зависимо от вашето постоянно присъствие.

На първо място пробвайте се да го държите колкото е възможно по-малко време на ръце. Със сигурност това е много трудна задача, особено при първо дете, но колкото по-малко го държите на ръце и колкото повече го оставяте да си спи само в кошарката или люлката, толкова повече ще свикне на това поведение и няма да му липсва вашата прегръдка, за да заспи.

Второ, пробвайте бабините девитини. Със сигурност те помагат много повече за колики и при растене на зъбките, отколкото лекарствата, които ви изписват педиатрите.

Създайте стриктен режим на детето си, за да можете да разпределите и собственото си време, както и да намерите време да си почивате.

И разбира се това са само препоръки, които не е гаранция, че ще проработят при вас. Единственото, което трябва да знаете е, че трябва да имате търпение и да спите във всеки удобен момент.

Leave a Reply