Новинки от Мила

Комплекси

Винаги съм смятала, че до четиридесет години човек трябва да се е помирил не само със себе си, но и с начина, по който изглежда. Един не си харесва носа, друг устните, трети нещо друго, ама не ми стои много нормално да тръгнеш да си поправяш несъвършенствата в една зряла възраст, когато вече трябва да ти е кристално ясно, че външността е важна, но не и определяща за нещата, които ти се случват или не се случват в живота ти, че много недобре изглеждащи хора успяват да постигнат професионален, семеен и обществен комфорт, за който мнозина красавци и красавици само биха могли да мечтаят.

complexСигурно вече се питате какво е предизвикало това ударно начало на днешния ми материал. Отговарям на мига – снимка от типа преди и след. И няма да повярвате кой е на нея. Мира Радева – известната социоложка, която в последното издание на ВИП Брадър се правеше и на психолог, обяснявайки – къде поискано, къде не – комплексите и страховете на всеки един от съквартирантите, си направила пластична операция на носа. Не си го харесвала от години, някой й подметнал ей така между другото, че една хирургична намеса ще й дойде добре, и ето ти нов нос.

Доколкото си спомням от представянето й във въпросния тв формат, в момента Мира Радева а на половината на пътя към 60-ата си годишнина. Честно ви казвам, не мога да разбера какви мотиви трябва да те движат на тая възраст, за да смениш начина, по който си изглеждал петдесет години, още повече когато си публична личност. Защото носът определено е от ония части на лицето, които придават специфичността и неповторимостта му. Отговорът е само един – много дълбоки и трайни комплекси.

Ако е така обаче – а не се сещам как иначе би могло да бъде, – защо се опитваш да обясняваш и да внушаваш на другите колко страшни са комплексите им, когато самият ти, оказва се, си живял и живееш в техния ад.

 

Leave a Reply