Новинки от Мила

Лечение на херпес със средства от природата

herpВсяка жена знае, че единственото по-лошо нещо от това да ти се появи голяма пъпка на лицето преди важна среща, е да ти цъфне херпес. Е, нямам важна среща в близките дни, но пък изживяването си е доволно неприятно, а на моменти даже и болезнено. Естествено първото нещо, за което си спомних, когато усетих неприятното дърпане в областта на устните, беше телевизионната реклама, в която на болното място се слага една вълшебна прозрачна лепенка и тя не само тушира раната, но и бързо я лекува. Реших – ще купувам. Направих справка в гугъл да видя как точно беше името на продукта. Погледнах в първата попаднала ми електронна аптека, за да се ориентирам в цената, а да видя аналогични продукти. И тук дойде още една неприятна изненада – цената на въпросните лечебни пластирчета беше почти трийсет лева. Е, не благодаря. Няма херпес, който да струва тая цена! 🙂  Шегувам се, разбира се. Може би бих дала и толкова, ако поне бях сигурна, че продуктът е достатъчно ефикасен. Но така – на сляпо – да подаря 30 лева на фармацевтичната индустрия, няма как.

Е, за пореден път се обърнах към най-евтиния, а май и най-ефикасен магазин за нашата хубост и здраве – природата. И ще ви споделя някои от най-добрите природни методи, с които можем да отпратим нежеланите посетители. Естествено, ще ги споделя с вас – за да сте подготвени. 🙂

Едно от най-ефективните средства е боровото масло. Препоръчва се засегнатите участъци на устните да се мажат през два часа и задължително преди сън. Не се притеснявайте, ако при нанасянето паренето са засили, това усещане, освен че отминава бързо, е сигурен знак, че маслото действа.

Друг много сигурен начин за лечение на неприятните мехури е настойка от прополис. Ако решите да се доверите на този пчелен продукт, е добре да знаете, че петнайсетина минути след намазването  на болното място със сместа, е добре да го покриете със смекчаващ крем на основата на лайка или невен.

Толкова засега. Това е един от редките случаи, в които искрено се надявам мъдростта, придобита от личния ми опит, да не ви е от полза. Простичко казано – да не ви се налага. 🙂

Leave a Reply