Uncategorized

Промените, след появата на дете

Безспорно това е една от най-големите промени, които настъпват в живота на човек.

Какво те очаква, след като чуеш първия детски плач.

Чувството. Ще усетиш чувството, което е неописуемо. Най-накрая ще можеш да разбереш родителите си по-добре.

Ще разбереш, че перфектната ти визия и качените килограми не са най-важното нещо на света. Когато стоиш до малкото си мъниче, ще му се радваш много.

Ще заобичаш нещо много повече от себе си. Мислиш, че е невъзможно нали?

Няма твоите желания да са на първо място, а неговите. Ти ще си отговорна за щастието на едно малко създание, то ще зависи изцяло от теб.

Край на купоните. Разбира се, не завинаги и тотално, но вече приоритетите ти ще са различни и няма да имаш толкова огромно желание за излизания. Хубаво е, все пак да намираш някакво малко, но пълноценно време за себе си, за да може да си максимално ефективна и в ролята си на майка.

Кажи „Сбогом“ на спокойния сън. Да си легнеш, да дръпнеш щорите, да си изключиш телефона и да спиш 12-13 часа. Истинско удоволствие. Дано си си поспала по време на бременността, защото скоро няма да ти се случи.

Ще бъдеш обсебена от здравето и щастието на детето си. Ще забравиш за часа за маникюр, часа за козметик и всички останали процедури, които преди не си пропускала. Звучи ти невъзможно, нали?

Ежедневието ти, ще е още по-забързано. Работа, дете, грижи. Ако спазваш определен режим, ще ти е по-лесно да намираш време за всичко.

Съвет: Независимо колко деца и отговорности имаш, отдели си поне половин ден в седмицата само, за себе си.

Leave a Reply