Новинки от Мила

За ползата от мострите и дегустациите

mostriСигурно и друг път съм писала за ползата от това компаниите, предлагащи някакъв нов продукт, да направят, така да се каже, представянето му сред потребителите под формата да безплатни малки мостри сред подбрани групи в търговските обекти, а когато става въпрос за хранителени стоки – и с дегустации. Смятам, че възможността потребителят да пробва качествата на продукта, без да поема риска от закупуването на големи количества от шумно рекламиран артикул, който после се оказва не чак толкова качествен, си е най-добрата търговска стратегия.

Аз обаче, понеже, както неведнъж е ставало въпрос, особено държа на хигиената, избягвам да пробвам вкусовите качества на хранителни продукти като колбаси, лютеница, намазана на филийка, и други подобни, които често се предлагат на щандовете за дегустация в хранителните вериги – по причина, че никога не съм сигурна дали е спазена нужната хигиена при подготовката на продуктите. Така че опитвам само опаковани неща.

Е, за една такава кампания ще ви разкажа и за идеята, която ми хрумна от нея. Преди дни при поредната обиколка на кварталния маркет момиче, правещо промоция на диетичен хляб, очевидно разпознало в мое лице човек със силен стремеж към здравословния начин на живот:), ме покани да ми представи новите продукти на фирмата – изключително черни на вид хлябове 🙂 , единият с така модерния напоследък и казват, изключително здравословен лимец, а другият със семки, орехи и прочие полезни неща. Това, което ми направи впечатление, е, че фирмата си беше направила труда да опакова индивидуално всяка една филийка. С което на минутата ме спечели – както можете да предположите. Друго обаче ми се завъртя в главата – защо такива филийки – по една или по две – не се опаковат и с търговска, а не само с промоционална цел и да се предлагат на пазара. Биха били удобни за много случаи  – за екскурзия, за обяд на работното място, да опиташ извън рамките на промоция различни видове и да избереш своя и т. н.

 

Leave a Reply