Новинки от Мила

Защо шопингът дайства терапевтично на жените

Знам, че за много мъже  е мистерия как и защо пазаруването действа терапевтично на жените, но факт е, че е така. Шопингът, обикалянето, пробването на различни тоалети, обсъждането им и т.н. е приятно занимание, което повечето дами обичат и с удоволствие практикуват. Ще се опитам да разсея мистерията защо се случва всичко това…

The-mood-of-the-shopping-girl-joy_1920x1200Първо –  разходката по магазините е именно разходка. Повечето места, които посещаваме в свободното си време, са ни познати – центъра на града, парка, кафенетата и т.н. Магазините също са ни познати, но при тях периодично има нови зареждания, намаления или друга новост, поради която ни се иска да влезем и да ги разгледаме. По-интересни са в сравнение с останалите варианти, а ни предоставят същата удобна възможност да се поразходим в свободното си време. Ако сме с приятелка, с която да побъбрим междувременно, е още по-добре.

Второ – смяна на обстановката. След цял ден на работа една бърза обиколка на магазините, които са ни по път за вкъщи, действа ободряващо и разсейващо. Изморително е, когато режимът ти е само работа-вкъщи-работа-вкъщи… В такива моменти дори разглеждането на 3 магазина ти повдига духа и те ободрява.

Трето – самочувствие. Когато пазаруваме, ние си купуваме нови и красиви неща. Те, от своя страна, ни придават допълнителна самоувереност, че изглеждаме добре. Все пак има разлика между това да отидеш на море с нов бански или с миналогодишния, нали?

Четвърто – когато си купите нещо ново, имате повод да се похвалите колко добре ви стои, на какво изгодна цена сте го взели, с колко много други неща можете да го комбинирате и т.н. Това си е нова тема за разговор, която да обсъждате с приятелки или колежки.

Пето – Приятно е да харчиш пари. След като цял месец сте давали всичко от себе си на работното място, хубаво е в един момент да почувствате, че си е заслужавало. А това се усеща, когато си позволявате това-онова от време на време 😉

Leave a Reply