Новинки от Мила

Знаете ли, че планетите имат свои символи?

all_symbolsКакви ли не странни неща научава човек с течение на времето. Не спирам да се изумявам на безкрайната информация, до която имаме достъп, и нещата, които не знаем.

Ето един пример от последните дни…

Запознах се аз с колега на свой приятел на име Радослав. Седнахме на кафене и както си говорим най-приятно, гледам аз, че му се подава някаква татуировка под ръкава на тениската. Попитах го най-учтиво какво си е татуирал, а той повдига маншета и виждам някаква странно изрисувана 4-ка. Изненадах се, защото не изглеждаше като типичните татуси, които съм свикнала да виждам. Така че попитах Радо най-любезно дали тази 4-ка има някаква символика,  а той прихна да се смее.

После обаче ми обясни, че това въобще не било нито четворка, нито каквато и да е цифра. Това бил астрономическия знак на планетата Юпитер, която пък управлявала зодия Стрелец, точно каквато и е Радо. Римският Бог Юпитер пък бил върховния бог в техния пантеон и се отъждествявал с гръцкия Зевс… и така 3 символики в 1 изображение.

Кой да предположи, че имало и мъже, които се интересуват от астрономия и зодиакални или планетни знаци… аз мислех, че не са останали много такива.

Та, скъпи читатели и блогъри, предлагам ви таблица със символите на всички планети в Слънчева система (с Плутон в списъка) + Луната и Слънцето. Запомнете ги, за да не изпадате в конфузни ситуации като моята 😉

Leave a Reply