Новинки от Мила

Различни спортове за пълноценна тренировка

Зимата е сезонът на обездвижването. Прекалено студено e, заснежено, мокро и неприятно, за да тренираме навън и следователно се съсредоточаваме основно върху тренировките в закрити помещения. Неприятното при такъв тип физическа активност е, че интензивността на упражненията е сравнително еднотипна и тялото привиква. Дали ще са фитнес упражнения в зала, танци, аеробика или нещо друго за повече ефективност е най-важно да разнообразявате с тренировките си.

Какво имам предвид?

sport-8Да кажем, че ходите на фитнес и това е вашият начин да се поддържате в добра форма. Тогава си изгответе програма за следване, но от време на време променяйте тази програма. Разменяйте  последователността на мускулните групи, които тренирате. Увеличавайте тежестите, правете по повече повторения или натоварвайте същата си мускулна група, но с друг тип упражнения. Не забравяйте освен това да използвате тежестта на собственото си тяло, защото така ефектът е по-бавно постижим, но по-дълготраен. Лицевите опори, коремните преси, скачането на въже и какво ли още не са упражнения, които да практикувате дори у дома. Ако можете да посещавате и някакви групови тренировки, където да правите по-интензивни упражнения – още по-добре. За мен най-успешната комбинация е да се редуват силови с кардио тренировки, за да може тялото да се развива в различни насоки.

Знам, че е трудно в студените дни да поддържаме жизнения си тонус, но ако ние самите не се стараем, няма кой да ни помогне. Затова се отварят всички съвременни танцувални и спортни зали – за да имаме право на избор. Избирайте мъдро, комбинирайте различни типове натоварване и най-важното, не се отказвайте!

Leave a Reply