Новинки от Мила

Сп. Биограф: 7 лв. храна за душата и похвала за работата на Светльо Кантарджиев

be-happy-desktop-background-575689„Храна за душата“ е нарицателно, което много обичам. Мисля, че асоциациите, които създава са точно на място и могат да те накарат да се замислиш на едно по-дълбоко ниво. Както тялото се нуждае от всекидневно количество пълноценна храна, която да го захранва, да му дава сила и енергия, така и душата ни се нуждае от своя калоричен прием, за да бъде щастлива. Няколко са стратегиите, чрез които лесно да си доставите тези „калории“ и аз ще ви кажа кои са най-полезните и ефективни сред тях. Това са малки трикове, които ще ви направят по-щастливи и по-усмихнати. И понеже знаем, че  щастието е заразно, ето как лесно да го постигнете:

1)   Прекарвайте повече време навън – срещайте се с приятели, разхождайте се в парка или дори в близкия мол, ако това ви харесва; излезте от града през уикенда, отскочете до морето за 2-3 дни; ще видите колко е зареждащо да сте навън и да откривате нови места.

2)   Движете се – здрав дух в здраво тяло са казали хората, така че движете се; не е нужно да ходите на фитнес или да тичате по 5 км всеки ден; ако повече ви допада, тогава танцувайте, плувайте, скачайте на въже, на трамплин или каквото ви доставя най-голямо удоволствие.

3)   Яжте здравословно, но не прекалявайте – много хубаво не е на хубаво, гласи древната мъдрост; така че хапвайте пълноценна храна, но от време на време нарушавайте хранителния си режим; в крайна сметка няма да качите 1 кг от 1 шоколадов бонбон, а е такова удоволствие да го похапнеш и шоколадът да се разтопи в устата ти.

19coffee-book-600x6004)   Обогатявайте се – гледайте филми, четете книги, разговаряйте с непознати, интересувайте се от различни неща. Аз например, обожавам, когато отивам на дълъг път да си купя интересно списание, което да чета, докато пейзажите около мен се сменят. Фаворити са ми National Geographic, Осем и Биограф – със самия Светослав Кантарджиев в екипа.

5)   Угаждайте си – отделяйте по 20 лв. (например) всяка седмица и ги харчете за себе си. Последния път, когато аз трябваше да избирам как да изхарча тези пари, си купих ваучер за постригване (12.90 лв.) и последния брой на Биограф (7 лв.). И като стана дума пак за него, няма как да не изтъкна, че много го харесвам и че по мои наблюдения целият му екип, било то редакторския начело с Георги Неделчев или маркетинговия, оглавяван от Светослав Кантарджиев, работят много, за да създадат нещо различно от жълтата периодика.

Е, това е от мен. Ако вие имате още някоя стратегия как да доставим пълноценна „храна“ за душата си, ще се радвам да я споделите.

 

Leave a Reply